„Sekame pirmiausia meteorologines prognozes, ką žada sinoptikai. Artimiausiu metu dar šildymo sezono iki švenčių, Velykų dar neketiname pabaigti, matome atvėsimą. Bet čia yra savaitės, daugiausia – dviejų klausimas“, – „Delfi“ sakė sostinės vicemeras Valdas Benkunskas.

Vilniuje šildymo klausimas šį sezoną tapo skaudama tema dėl ypač aukštų kainų.

„Tie namai, kurie energetiškai efektyvūs gali jau dabar priimti sprendimą ir atsijungti nuo šildymą ir šildymo sezoną pabaigti. Žinau kelis namus, kurie buvo pabaigę, po to vėl prisijungė atvėsus orams, tai žmonių dauguma gali priimti tuos sprendimus“, – teigė vicemeras, pabrėždamas, kad sprendimus lems oro temperatūra.

Vilniaus miesto savivaldybė ketvirtadienį paskelbė, kad atsižvelgiant į moksleivių pavasario atostogų grafiką, didžiojoje dalyje Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokyklų nuo balandžio 15 dieną, penktadienį, baigiamas šildymo sezonas.

„Moksleiviai visą savaitę po Velykų atostogaus, o po moksleivių atostogų žadamas atšilimas. Atsižvelgdami į tai, kad patalpos atostogų metu bus tuščios, nutarėme užbaigti šildymo sezoną didžiojoje dalyje mokyklų“, – pranešime sako Vilniaus miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Ilja Karužis.

44 mokyklose, kuriose ateinančią savaitę vyks žinių patikrinimai, patalpos ir toliau bus šildomos.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kuriose vykdoma įprasta veikla, ir asmens sveikatos priežiūros įstaigose šildymo sezonas bus nutrauktas įstaigų vadovų nuožiūra pagal poreikį.

Šildymas

Kauno savivaldybės administracija taip pat sako, kad sprendimai dėl centrinio šildymo mieste – tik po švenčių.

„Savaitgalį numatomas orų atšalimas, tad dėl šildymo sezono pabaigos spręsime po šv. Velykų. Kaip ir anksčiau, šilumos vartotojai gali patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, jeigu tam yra techninės galimybės ir nepažeidžiamos higienos normos.

Toks sprendimas gali būti priimtas gyventojų daugumos balsais“, – komentuoja Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis.

Klaipėdos mieste situacija analogiška – dėl šildymo sezono pabaigos planuojama spręsti vėliau.

„Vyraujant vėsesniems orams Klaipėdos miesto savivaldybė dar neplanuoja pabaigti šildymo sezono, bet orų prognozės yra nuolatos stebimos. Po šv. Velykų bus sprendžiama dėl konkrečios šildymo sezono pabaigos datos“, – komentuoja Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė.

Ji priminė, kad kitu laiku negu savivaldybės nustatyta šildymo sezono pabaiga, kiti šilumos vartotojai (įskaitant ir daugiabučius gyvenamuosius namus) patalpų savininkų balsų dauguma gali patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant higienos normų reikalavimų.

Praėjusiais metais šildymo sezonas šiuose miestuose baigėsi gegužės pradžioje. Remiantis savivaldybių pranešimais, Vilnius jį baigė gegužės 5 dieną, Kaunas – 6 dieną, o Klaipėda – gegužės 3 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)