Pasak pranešimo, kovą „GET Baltic“ biržos dalyviai sudarė beveik 3 tūkst. sandorių, arba trečdaliu daugiau nei vasarį. Kovą biržoje taip pat žymiai išaugo parduotų dujų kiekis, kuris viršijo 1 teravatvalandę (TWh) gamtinių dujų, o tai – 68 proc. daugiau nei vasarį (vasarį buvo parduota 654 gigavatvalandės (GWh) dujų. Palyginti su vasariu, kovą pirkimų apimtys augo visose prekybos aikštelėse: Suomijoje – augo 90 proc., Latvijoje-Estijoje – 70 proc., o Lietuvos prekybos aikštelėje – 40 proc.

Įtaką didesniam prekybos kiekiui biržoje galėjo turėti ir neįprastai dideli TTF (Nyderlandų gamtinių dujų kainų indeksas) ateities sandorių kainų balandžio mėnesio pristatymui svyravimai ir žemesnis kovo mėnesio pristatymo TTF ateities sandorių indeksas, kurį sudarė dar vasarį įgyvendinti sandoriai, lyginant su BGSI (Baltijos-Suomijos šalių gamtinių dujų kainų indeksas), kurį formavo kovą sudaryti sandoriai.

Kovą gamtinių dujų biržoje „GET Baltic“ vidutinė dujų kaina Lietuvos prekybos aikštelėje siekė 98,17 EUR/MWh ir buvo 18 proc. didesnė nei vasarį. Latvijos-Estijos bendroje prekybos aikštelėje vidutinė dujų kaina augo 15 proc. ir buvo 93,88 EUR/MWh, o Suomijoje, palyginti su praėjusiu mėnesiu, 13 proc. augusi vidutinė kaina buvo mažiausia regione ir siekė 91,27 EUR/MWh. Atskirų sandorių kainos kovą svyravo nuo 75 EUR/MWh iki 170 EUR/MWh.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją