„Nežinau (kada bus įvestos sankcijos rusiškoms dujoms ir naftai – ELTA). Aš nebematau papildomų argumentų. Viskas yra absoliučiai aišku, yra genocidiniai nusikaltimai daromi, valomi ištisi miestai, kraupūs nusikaltimai daromi prieš moteris, prieš vaikus, vykdomos deportacijos“, – penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Ministras tikina nesąs optimistas dėl šiuo metu vykstančios politinės diskusijos. Tačiau, pasak jo, aukštų institucijų politiniai vadovai leido suprasti, kad politiniai sprendimai jau gali būti priimti.
„Jeigu yra pasakoma formuluotė „anksčiau ar vėliau bus atsisakyta dujų ir naftos“, tai galima iš to spręsti, kad jau yra apsispręsta, tada yra tik laiko klausimas. Viena vertus, mes galime galbūt ir pasakyti, kad jau yra judama gera kryptimi, kita vertus, klausimas yra atviras, kiek dar žmonių turi žūti“, – sakė politikas.

G. Landsbergio teigimu, ES anglių importo draudimui iš Rusijos yra duoti keturi mėnesiai.

„Anglių importo nutraukimui yra duotas keturių mėnesių pereinamasis laikotarpis“, – aiškino užsienio reikalų ministras.

Pasak jo, Bendrijos institucijų aukštų pareigūnų retorika leidžia suprasti, kad politiniai sprendimai yra priimti, tačiau kyla klausimų dėl jų įgyvendinimo laiko.

„Jei yra pasakoma formuluotė „anksčiau ar vėliau bus atsisakyta dujų ir naftos“, tai galima iš to spręsti, kad apsispręsta jau yra, tik laiko klausimas tuomet lieka“, – žurnalistams penktadienį teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Viena vertus, galime pasakyti, kad jau yra judama gera kryptimi, kita vertus – klausimas atviras, kiek dar žmonių turi žūti“, – pridūrė jis.

Vis dėlto G. Landsbergis teigia kol kas neturintis „jokio optimizmo vykstančioje politinėje diskusijoje“.

„Tiesą sakant, aš nebematau papildomų argumentų, viskas yra absoliučiai aišku, yra genocidiniai nusikaltimai daromi, valomi ištisi miestai, kraupūs nusikaltimai daromi prieš moteris, prieš vaikus, yra deportacijos vykdomos“, – kalbėjo ministras.

ELTA primena, kad Europos Komisija (EK) antradienį pasiūlė naują sankcijų Rusijai paketą, kuris apimtų anglių importo draudimą ir neleistų Rusijos laivams įplaukti į Europos uostus.

Taip pat EK siūlo išplėsti asmenų sąrašą, kuriems taikomos sankcijos bei sankcijas dar keturiems svarbiems Rusijos bankams, įskaitant antrą pagal dydį šios šalies banką VTB.

Į sankcijų paketą nėra įtrauktas draudimas importuoti naftą bei dujas iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją