Pasak jų, kovo pradžioje bendrovė su 20-25 JAV dolerių nuolaida už barelį nusipirko tris milijonus barelių „Ural Crude“ naftos, kuri turi būti pristatyta gegužės mėnesį.

Daugiausiai gyventojų pasaulyje turinti demokratinė valstybė nepalaikė Vakarų sankcijų Maskvai ir atsisakė pasmerkti Rusijos karą Ukrainoje.

Indija taip pat susilaikė balsuodama dėl JT Saugumo Tarybos rezoliucijų, susijusių su karu. Naujasis Delis jau seniai palaiko glaudžius santykius su Maskva, o didžioji dalis šalies ginkluotės yra iš Rusijos.

Ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atvyko į Naująjį Delį derybų, kurių metu penktadienį jis susitiks su Indijos ministru pirmininku Narendra Modžiu

Tačiau Indija taip pat palaiko gerus santykius su JAV.

Indija yra trečia pagal dydį naftos importuotoja pasaulyje po JAV ir Kinijos. Iki šiol rusiška nafta sudarė tik labai nedidelę Indijos naftos importo dalį, tačiau tikėtina, kad tai pasikeis.

2021 metais Indija iš Rusijos nupirko iš viso 12 mln. barelių naftos, o šiemet – jau apie 6 mln., pranešė Indijos naujienų agentūra PTI.

Indija sulaukė Vakarų kritikos dėl susidomėjimo pigia rusiška nafta. Indijos užsienio reikalų ministras Subrahmanyamas Jaishankaras neseniai atmetė šią kritiką, sakydamas, kad Vakarai užmerkia akis, kai tą patį daro Europa.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)