„Energia Verde“ – bendrovė, kuri valdo biomasės kogeneracinę jėgainę Rygos regione. Kogeneracinė jėgainė elektros ir šilumos energijai gaminti naudoja vietinius atsinaujinančius energijos išteklius – medienos skiedras – ir gamina elektrą bei šilumą. Šilumos energija tiekiama į Rygos centrinio šildymo sistemą. Kogeneracinėje jėgainėje įrengti 18 MW „HoSt“ bioenergetikos įrenginiai: aukšto slėgio vandens vamzdžių garo katilas ir 3,98 MW garo turbina. Jėgainė veikia ir yra naudojama komerciniais tikslais nuo 2017 m.

„Gren“ vadovo Latvijoje Andris Vanags teigimu, „Energia Verde“ įsigijimas yra „Gren“ augimo strategijos dalis.

„Augimas suplanuotas vykdant tikslinius strateginius įsigijimus ir projektus naujose rinkose. Dabartinėje geopolitinėje aplinkoje vietos ir atsinaujinančių energijos išteklių vaidmuo energijos gamybai ypač svarbus, jei norime užtikrinti būtinąjį aprūpinimą energija, sumažinti energijos kainos didėjimą bei spręsti aplinkosaugos problemas“, – sakė jis.

„Gren“ vadovas Ilkka Niiranen pridūrė: „Įmonė „Gren“ visą dėmesį skiria tvarių energetikos sprendimų, visų pirma centralizuoto šildymo, kūrimui ir tiekimui. Jau daugiau kaip 10 metų Baltijos šalyse veikianti įmonė deda visas pastangas, siekdama sumažinti mūsų priklausomybę nuo importuojamų gamtinių dujų. Dabar didžiąją dalį energijos gaminame iš atsinaujinančių ir vietinių energijos šaltinių. Veikiame Jelgavoje, Daugpilyje, Pernu ir Tartu. Čia naudojame medienos skiedras. O Klaipėdoje ir Kaune energijos gamybai naudojame perdirbimui nebetinkančias atliekas. Biomasės kogeneracinė jėgainė Rygoje yra logiškas ir tinkamas mūsų gamybos parko papildymas.“

Kogeneracinė jėgainė netoli Rygos tęs savo veiklą ir toliau tieks konkurencingą ir švarią centralizuotą šilumą, pagamintą iš vietinių atsinaujinančių energijos išteklių – medienos skiedrų – Rygos centralizuoto šildymo sistemos operatoriui „A/S Rīgas Siltums“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją