BNS nepavyko susisiekti su J. Garbaravičiumi.

J. Garbaravičius „Inter RAO Lietuvos“ valdyme dalyvavo nuo 2008 metų, buvo valdybos ir stebėtojų tarybos narys. Iš valdybos verslininkas pasitraukė 2012 metais, o iš stebėtojų tarybos – nuo šių metų kovo 16 dienos.

„Inter Rao Lietuva“ stebėtojų taryba

Pasak tiriamosios žurnalisto centro „Siena“, kitas „Inter RAO Lietuvos“ stebėtojų tarybos narys Rytis Davidovičius iš jos atsistatydino vasario 24-ją – pirmą Rusijos karo prieš Ukrainą dieną.

„Absoliučiai, tiktai dėl karo“, – savo pasitraukimo priežastis tiriamosios žurnalistikos centrui „Siena“ sakė R. Davidovičius.

Pasak „Inter RAO Lietuva“ atstovo spaudai Juozo Ruzgio, informacija apie dviejų tarybos narių pasitraukimą bendrovė jau anksčiau paskelbė Varšuvos biržoje.

„Bendrovė apie tai paskelbė prieš dvi ar tris savaites, jeigu kažkas sugebėjo tik dabar tai atrasti, tai...“, – BNS komentavo J. Ruzgys.

Kol kas neaišku, kokie J. Garbaravičiaus pasitraukimo motyvai ir ar iš „Inter RAO Lietuvos“ akcininkų trauksis su J. Garbaravičiumi susijusi bendrovė „Scaent Baltic“, valdanti 29 proc. elektros tiekimo įmonės akcijų.

Pasak J. Ruzgio, visą su įmone susijusią informaciją bendrovė teikia tik per Varšuvos biržą.

„Mes viską skelbiame tik per biržą, nes tai privalu. Jeigu bus kokių žinių, bus paskelbta per biržą“, – sakė „Inter RAO Lietuvos“ atstovas.

Varšuvos vertybinių popierių birža dėl galimų sąsajų su Rusijos oligarchais kovą irgi sustabdė prekybą įmonės akcijomis.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) kovo viduryje pranešė, jog „Inter RAO Lietuva“ yra apribota galimybė atlikti bankų operacijas.

„Apribota galimybė disponuoti sąskaitomis reiškia, kad piniginės lėšos jose yra įšaldytos. Fizinis ar juridinis asmuo, kuriam pritaikytos finansinės sankcijos, negali atlikti einamųjų mokėjimų, atsiskaityti su darbuotojais ar už prekes ir paslaugas, tačiau tai nereiškia, kad subjekto veikla stabdoma. Jis ir toliau gali tęsti veiklą“, – BNS „Inter RAO Lietuvai“ taikomus apribojimus vėliau komentavo FNTT atstovė Modesta Zdanauskaitė.

51 proc. įmonės akcijų paketas priklauso Suomijoje registruotai „RAO Nordic“, o šią valdo „Inter RAO“ – jos direktorių tarybai pirmininkauja Vakarų sankcionuojamas Rusijos oligarchas Igoris Sečinas, dėl savo ryšių su Kremliumi patekęs į sąrašą asmenų, kuriems dėl karo Ukrainoje taikomos Europos Sąjungos sankcijos.

„Inter RAO Lietuvos“ atstovai aiškina, kad I. Sečinas nėra įmonės naudos gavėjas, todėl sankcijos jai neturėtų būti taikomos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją