„Šiuo metu mes puikiai žinome, kad yra darbo jėgos trūkumas Lietuvoje, galiu pilnai neatsiminti skaičių, bet jeigu neklystu skelbiama, kad 60 tūkst. darbuotojų trūksta, tai (ukrainiečiai – ELTA) ir užims tas darbo vietas. Tik tiek, kad su dokumentais ne taip viskas paprasta yra, mes keletą (ukrainiečių – ELTA) bandėme įdarbinti, tai yra biurokratinių kliūčių”, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė D. Dundulis.

Verslininko manymu, Lietuvos valdžia turėtų atkreipti dėmesį į ukrainiečių įdarbinimo problemą ir supaprastinti procedūras.

„Jeigu jau deklaruojame, kad įdarbiname (ukrainiečius – ELTA), tai nesityčiokime iš žmonių, iš tikrųjų leiskime verslui įdarbinti. Arba valdžia lai pasako, kad neleisime įdarbinti ir viskas, ir tyčiosimės, kaip valdžiai pas mus priimta, kad jie vieną deklaruoja, o vyksta kitaip“, – sakė „Norfos“ vadovas.

D. Dundulis tikina, kad esant norui, ukrainiečiai tikrai ras kur įsidarbinti Lietuvoje. Anot jo, darbui kasoje gali trukdyti lietuvių kalbos nemokėjimas, bet pabėgėliai be problemų galėtų krauti prekes.

„Mano nuomone, tokiuose miestuose kaip Vilnius, kur rusų kalbą tikrai žino daugiau žmonių, pakančiai ir patys piliečiai žiūrėtų į tokius dalykus”, – teigė verslininkas.

ELTA primena, kad nuo karo Ukrainoje pradžios į Lietuvą jau atvyko ir Migracijos departamente oficialiai užsiregistravo daugiau nei 20 tūkst. karo pabėgėlių. 99 proc. atvykusiųjų turi Ukrainos pilietybę, rodo penktadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją