„Nepaisant geopolitinių iššūkių, vienas mūsų banko tikslų – skatinti investicijas į atsinaujinančių energijos šaltinių projektus. Ypatingai dabartinėje rinkos situacijoje saulės elektrinės darosi dar patrauklesnės, nes elektros kainos kyla, todėl tampa sunku nuspėti būsimas išlaidas energijai. Dėl šios priežasties nuosava saulės elektrinė įgauna kitą vertę, taip pat rodo investuotojų brandą ir pastangas kurti ilgalaikį bei tvarų verslą. Tikime, kad šios investicijos užtikrins įmonių grupės „Eika“ konkurencingumą ir kartu padės siekti šalies žaliosios energetikos tikslų“, – sako SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Vilius Juzikis.

Pasak jo, saulės energetika gaminantiems vartotojams suteikia galimybę sutaupyti, nes energija yra pigesnė, palyginti su elektros, gaunamos iš skirstomojo tinklo, kaina, taip pat mažinti energetikos importo iš užsienio šalių priklausomybę.

„Vertiname, kad SEB bankas parodė lyderystę padedant mums įgyvendinti šį tvarios energijos projektą. Sklandus paskolos suteikimas mums padeda ne tik veiksmingiau įgyvendinti tvarios veiklos strategiją, bet tuo pačiu šiame globaliniame kontekste yra svarbus žingsnis, kuo greičiau užsitikrinti energetinį nepriklausomumą ir išlaidų energijai stabilumą tiek mums patiems, tiek mūsų klientams“, – teigia nekilnojamojo turto plėtros ir statybos įmonių grupės „Eika“ vadovas Domas Dargis.

Planuojama, kad 5 megavatų saulės elektrinė per savo gyvavimo laikotarpį sugeneruos apie 160 GWh elektros energijos. Iš viso įmonių grupė „Eika“ į projektą planuoja investuoti apie 4 mln. eurų. Elektrinės įranga jau Europoje ir pakeliui į statybų aikštelę, statybų leidimo laukiama iki kovo mėnesio pabaigos.

Šalies Nacionalinėje energetikos nepriklausomybės strategijoje keliami ambicingi tikslai 2030 metais iš atsinaujinančių energijos šaltinių pagaminti 45 proc., o 2050 metais – 100 proc. elektros energijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją