„Didžioji dalis litro kainoje yra vis dėlto naftos kainos. Matote, kaip kyla naftos kainos ir, be kita ko, jos kyla dėl neapibrėžtos situacijos naftos rinkoje“, – žurnalistams kalbėjo premjerė, pridūrusi, kad kol kas nėra aišku, ar bus sankcionuojama rusiška nafta, ar daugiau ir kiek šios žaliavos pasiūlys tiekėjai kitose šalyse.

„Todėl, kol bus neaiškumas, visos diskrecinės Vyriausybės priemonės, tokios kaip akcizų mažinimas, atsiguls tiesiog tiekimo grandinės kišenėse. Tai Vyriausybė kol kas tokių siūlymų tikrai neteiks“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad kovo pradžioje energetikos ministras kreipėsi į Lietuvos degalinių operatorius dėl degalų pabrangimo degalinėse, sutapusio su Rusijos invazijos į Ukrainą pradžia, ir paprašė paaiškinti susidariusią situaciją degalų rinkoje. Nuo vasario 24 d. Lietuvos degalinėse kuro kaina ūgtelėjo kai kur beveik dešimtadaliu, nors, ministerijos vertinimu, objektyvių priežasčių tokiam augimui šiuo metu nėra.

Rašte ministerija nurodo svarstanti galimas teisines priemones didinti skaidrumą degalų rinkoje ir informacijos prieinamumą apie turimas komercines degalų atsargas, skaidrinant didmeninės ir mažmeninės degalų rinkos kainodarą.

Brent“ tipo nafta pirmadienį pabrango 4,32 proc., antradienio rytą, 8.30 val. Lietuvos laiku, dar 3,72 – iki 127,79 JAV dolerio už barelį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją