Valdyba „reiškia susirūpinimą dėl besitęsiančių tragiškų įvykių Ukrainoje ir nuoširdžiausią užuojautą visiems nukentėjusiems nuo šios tragedijos“, – sakoma bendrovės pareiškime.

„Pasisakome už tai, kad ginkluotas konfliktas būtų nedelsiant nutrauktas, ir visapusiškai remiame jo sprendimą derybomis ir diplomatinėmis priemonėmis“, – priduriama jame.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tęsia puolimą prieš Ukrainą, apie kurį paskelbė praėjusią savaitę, nepaisydamas Vakarų perspėjimų dėl sankcijų, kurios sužlugdys šalies ekonomiką.

Dėl dabar įvestų sankcijų smuko rublio kursas, kelioms dienoms buvo uždaryta Maskvos vertybinių popierių birža, o šalis atsidūrė ant didžiausios per pastaruosius dešimtmečius ekonominės krizės slenksčio.

Žymūs Rusijos verslininkai už šalies ribų išreiškė susirūpinimą dėl invazijos ekonominio poveikio, tačiau „Lukoil“ pareiškimas yra vienas pirmųjų tokių pareiškimų iš didelės bendrovės šalies viduje.

„Lukoil“ teigė, kad ir toliau stengsis „užtikrinti patikimą energijos tiekimą vartotojams visame pasaulyje“ ir kad yra „įsipareigojusi stiprinti taiką, tarptautinius santykius ir humanitarinius ryšius“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės