„Vokietija jau paskelbė, kad statys dujų terminalus. Manau, kad ir kitos Europos valstybės lygiai taip pat, kurios turėjo bent kokią priklausomybę nuo tiekimo iš Rusijos, daro ir darys tą patį. Lietuva šiuo atveju buvo to pradininkė šiame regione. Manau, tik laiko klausimas, kuomet bus atsisakyta rusiškų dujų, juo labiau kad „Nord Stream 2“ dujotiekis jau patyrė bankrotą“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Anušauskas.

ELTA primena, kad Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sekmadienį paskelbė, jog jo šalyje bus pastatyti du nauji suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalai.

Taip reaguojama į konfliktą Ukrainoje ir atsižvelgiama į Vokietijos priklausomybę nuo rusiškų gamtinių dujų.

Trečiadienį ES iš pasaulinio SWIFT tinklo pašalino septynis Rusijos bankus: antrą pagal dydį Rusijos skolintoją VTB Bank, taip pat Bank Otkritie, Novikombank, Promsviazbank, Rossija Bank, Sovcombank ir VEB (Vnešekonombank), teigiama oficialiame ES leidinyje.

Tačiau sąraše neįvardyti du pagrindiniai Rusijos bankai – „Sberbank“ ir „Gazprombank“, kurie buvo palikti prijungti prie SWIFT, kad ES šalys galėtų atsiskaityti už Rusijos tiekiamas dujas ir naftą.

Naujienų agentūra „Interfax“ cituoja valstybinę dujų tiekimo įmonę „Gazprom“, kuri teigė, kad pirmadienį Europai bus patiekta 105,8 mln. kubinių metrų dujų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)