WTI kaina kilo 6,27 proc., iki 97,33 JAV dolerio už barelį, o „Brent“ kaina augo 5,24 proc., iki 103,06 JAV dolerio už barelį.

JAV ir ES pranešė, kad pašalins kai kuriuos Rusijos bankus iš tarptautinės mokėjimų sistemos SWIFT, ir nusitaikė asmeniškai į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną bei šios šalies užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą. Vadovaujantis pirmadienį įsigaliojusiomis sankcijomis, JAV ir ES uždraudė visus sandorius su Rusijos centriniu banku, o dėl to smarkiai smuko rublio kursas – remiantis „Bloomberg“, smukimas kol kas prilygsta apie 30 proc.

„Pašalinus kai kuriuos bankus iš SWIFT, gali atsirasti naftos tiekimo trikdžių, nes pirkėjai ir pardavėjai bandys išsiaiškinti, kaip naviguoti naujosiose taisyklėse“, – pažymėjo Andy'is Lipowas iš kompanijos „Lipow Oil Associates“.

Prekybininkai taip pat atidžiai stebės šios savaitės Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) jų sąjungininkių susitikimą, kurio metu bus diskutuojama apie tolesnes gavybos apimtis. Grupė prieš tai planavo kas mėnesį didinti gavybą, tačiau Ukrainos krizė šiuos planus sujaukė.

Sekmadienį Ukraina pranešė sutikusi nusiųsti delegaciją, Baltarusijos pasienyje susitiksiančią su Rusijos atstovais. Tačiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neslėpė, kad šių derybų atžvilgiu yra nusiteikęs skeptiškai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją