„Rusijai pradėjus karinius veiksmus prieš Ukrainą, mūsų regiono valstybėms reikia ruoštis visiems galimiems scenarijams. Lenkija yra viena svarbiausių mūsų strateginių partnerių visos srityse ir ypač energetikoje, tad bendras darbas su lenkų kolegomis, siekiant garantuoti mūsų šalių energetinį saugumą, yra esminis“, – sakė energetikos ministras.

D. Kreivys ketvirtadienį Varšuvoje susitiko su Lenkijos klimato ir aplinkos ministre Anna Moskwa bei Vyriausybės strateginės energetinės infrastruktūros įgaliotiniu Piotru Naimskiu, su kuriais aptarė energetinio saugumo situaciją regione, Baltijos šalių sinchronizacijos su žemyninės Europos elektros tinklais projektų eigą, bendradarbiavimą gamtinių dujų sektoriuje bei atsinaujinančios energetikos projektus Lietuvoje ir Lenkijoje.

Ministras teigė, kad Lietuva ir Lenkija yra pasiruošusios visoms įmanomoms krizinėms situacijoms energetikoje: „Jau kuris laikas stebime padėtį ir esame pasirengę įvairiems scenarijams. Suprantame energetikos kertinį vaidmenį ekonomikai bei kasdieniam žmonių gyvenimui, tad su Lenkijos kolegomis detaliai aptarėme bendrus veiksmus, užsitikrinant sklandų energetinių sistemų veikimą. Tuo metu Baltijos šalių sinchronizacijos projektas, vykdomas per Lenkiją, matant šiandieninę padėtį turėtų įgauti naują pagreitį“, – sakė D. Kreivys.

Lenkija yra viena svarbiausių strateginių Lietuvos partnerių energetikos srityje. Dalis dvišalių bendradarbiavimo projektų jau sėkmingai įgyvendinta: išbandyta Lietuvos ir Baltijos šalių elektros tinklus sinchronizacija su žemyninės Europos tinklais, 2022 m. planuojama užbaigti Lietuvos-Lenkijos dujotiekių jungties (GIPL) projektą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)