„Tikimasi, kad (Joe) Bideno administracija trečiadienį paskelbs, kad leis taikyti sankcijas bendrovei, atsakingai už Rusijos dujotiekio „Nord Stream 2“ statybą, kai praėjusiais metais tokias sankcijas blokavo“, – informavo CNN.

„Administracija nusprendė atšaukti išimtį (dėl sankcijų taikymo), padarytą atsižvelgiant į nacionalinį saugumą, Vokietijai paskelbus, kad stabdo dujotiekio sertifikavimą (...). Sankcijų įvedimas Šveicarijoje registruotai „Nord Stream 2 AG“ iš tiesų pranašauja projekto pabaigą“, – televizija citavo vieną JAV pareigūną.

Šių sankcijų įvedimas susijęs su Rusijos sprendimu pripažinti Ukrainos separatistinių regionų nepriklausomybę.

JAV Iždo departamentas 2021 metais pranešė, kad į sankcijų sąrašą įtraukia įmones ir laivus, susijusius su projekto „Nord Stream 2“ vykdymu. Tačiau tuomet JAV administracija susilaikė nuo sankcijų taikymo projekto vystymo operatorei „Nord Stream 2 AG“, kurios vienintelis akcininkas – „Gazprom“, ir jos vadovui Mathiasui Warnigui. Šis sprendimas buvo priimtas remiantis JAV nacionaliniais interesais, nors įmonė buvo į traukta į subjektų, kuriems turi būti taikomos sankcijos, sąrašą.

Tuomet Vašingtono sprendimą netaikyti įmonei sankcijų pasveikino ir Berlynas, ir Maskva.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas antradienį pranešė stabdantis dujotiekio projekto „Nord Stream 2“ sertifikavimo procesą, reaguodamas į Maskvos sprendimą pripažinti prokremliškų separatistų Rytų Ukrainoje įkurtas „liaudies respublikas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją