„Privalome dar kartą iš naujo patikrinti, ar „Nord Stream 2“ ir visų Baltijos jūros dujų pajėgumų sujungimas nepavers geostrateginio energijos išteklių tiekimo Vokietijai ir Europai dar trapesnio ir pažeidžiamesnio. Ir mes tai atliksime“, – trečiadienį interviu „Deutschlandfunk“ sakė R. Habeckas.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas antradienį pranešė apie „Nord Stream 2“ sertifikavimo proceso sustabdymą, reaguojant į Maskvos sprendimą pripažinti nepriklausomais du prokremliškus separatistinius darinius Rytų Ukrainoje.

R. Habecko žodžiais, sprendimas dėl „Nord Stream 2“ sertifikavimo įšaldymo Europos Sąjungos sankcijų Rusijai paketui nepriskiriamas.

„Nord Stream 2“, turėjęs padviginti rusiškų dujų eksporto koridoriaus per Baltijos jūrą pajėgumus, tapo pagrindiniu žaibolaidžiu Vakarams siekiant sustabdyti Maskvos įsiveržimą į Ukrainą.

Dujotiekis jau yra baigtas tiesti ir užpildytas dujomis, tačiau iki šiol neveikia, nes Vokietijos reguliavimo institucijos dar nėra jo sertifikavusios.

JAV prezidentas Joe Bidenas po derybų su O. Scholzu Vašingtone šį mėnesį perspėjo, kad ras būdą, kaip „padaryti galą“ projektui, jei Rusija įsiveržtų į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)