Sandoris dėl iki 170 megavatų (MW) saulės parkų nutrauktas pirmadienį bendru susitarimu. Tai padaryta po to, kai nei vienas portfelio projektas nelaimėjo CfD (sandorio dėl kainų skirtumo – BNS) tarifo atsinaujinančių energijos išteklių aukcionuose, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Ignitis grupė“.

Taip pat nutraukiama akcijų pirkimo-pardavimo sutartis, kuomet per pastarąjį pusmetį vykusių derybų metu abiem šalims nepavyko susitarti dėl priimtino grąžos lygio.

Anot pranešimo, „Ignitis grupės“ ir „Ignitis renewables“ dėl sandorio nutraukimo finansinių nuostolių nepatirs – joms bus sugrąžinti išankstiniai apie 3,8 mln. eurų siekiantys apmokėjimai „Sun Investment Group“.

„Ignitis renewables“ apie sandorį Lenkijoje skelbė 2020 metų rugsėjį. Pagal sutartį, lenkai 2021– 2023 metais turėjo išvystyti ir parengti saulės parkus, kurių bendra galia turėjo siekti iki 170 MW.

„Ignitis grupės“ statomų ir vystomų žaliosios gamybos projektų portfelis šiuo metu siekia iki 1,4 gigavato (GW), o instaliuota pajėgumų galia – 1,2 GW.

„Ignitis renewables“ atsakinga už sausumos ir jūrų vėjų jėgainių, saulės energetikos, biomasės ir atliekų vertimo energija projektų vystymą. Įmonė Lenkijoje valdo bendrovę „Pomerania Wind Farm“, kuri plėtoja 94 MW galios Pomeranijos vėjo elektrinių parką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)