Italijos komunų asociacija ANCI skaičiuoja, kad sąskaitos už elektros energiją vietos taryboms padidės mažiausiai 550 mln. eurų, o iš viso išlaidos sieks 1,6–1,8 mln. eurų.

„Sąskaitų padidėjimas yra didelė našta ir kelia šeimoms bei įstaigoms, kurių daugelis jau dabar patiria didelių problemų dėl koronaviruso pandemijos, rimtų sunkumų, sakoma Romos mero Roberto Gualtieri pareiškime.

Romoje vienai valandai nuo 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku bus išjungtas Romos rotušės Kapitolijaus apšvietimas.

Florencijoje Vekijo rūmų, Pontė Vekijo tilto ir Mediči-Rikardi rūmų apšvietimas bus išjungtas 30 minučių tuo pačiu metu.

Panašios akcijos kaip ANCI organizuojamos iniciatyvos dalis planuojamos Milane, Turine, Bolonijoje, Pizoje ir kituose miestuose.

ANCI vadovas Antonio Decaro teigė, kad vyriausybės paramos kol kas nepakanka.

Ministro pirmininko Mario Draghi vyriausybė iki šiol įsipareigojo skirti 5,5 mlrd. eurų, kad padėtų namų ūkiams ir įmonėms apmokėti didėjančias elektros ir dujų sąskaitas.

M. Draghi trečiadienį pareiškė, kad vyriausybė artimiausiomis dienomis parengs tolesnę „didelio masto intervenciją“.

Milano meras Beppe Sala pažymėjo, kad jo mieste jau naudojama daug šviesos diodų.

„Nelabai yra kitų priemonių, kurių galime imtis [sumažinti išlaidas], išskyrus sumažinti apšvietimą“, – teigė jis.

Pasak mero, laikinu apšvietimo išjungimu siekiama „perteikti žinią vyriausybei“.

Energijos kainos per pastaruosius metus išaugo, o Italija yra labai priklausoma nuo importo tenkindama savo naftos ir gamtinių dujų poreikius.

Remiantis „S&P Global Ratings“ atliktu tyrimu, kurį pacitavo dienraštis „La Stampa“, 2022 metais elektros energijos kainų augimas šaliai papildomai atsieis mažiausiai 35 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją