Vasario 9 dieną su Maltos vėliava plaukiojantis dujovežis „Pearl LNG“ į Klaipėdos uostą turėtų atgabenti apie 140 tūkst. kub. metrų SGD krovinį, BNS patvirtino terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“,

Laivų stebėjimo portalai marinetraffic.com ir vesselfinder.com rodo, kad „Pearl LNG“ šiuo metu yra netoli Floridos krantų ir plaukia iš JAV pietuose esančio Port Arturo uosto, o dabar nurodoma laivo kryptis – užsakymams („for orders“).

Klaipėdoje tai bus pirmasis SGD krovinys iš JAV spalį prasidėjusiais naujais dujų metais.

BNS žiniomis, šis krovinys skirtas valstybės kontroliuojamai „Ignitis grupei“, o dalis krovinio bus parduota Vilniaus šilumos tinklams (VŠT).

Pastaroji praėjusią savaitę pranešė, jog neskelbiamų derybų metu iš „Ignitis“ įsigijo pakankamai dujų šilumos gamybai vasario ir kovo mėnesiams. Apie tai, kad dalis iš SGD krovinio iš JAV bus parduota VŠT, praėjusią savaitę pranešė ir „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)