„Taip, buvo tokių ženklų. Ir tai mums kėlė nerimą. Tačiau kol kas viskas apsiriboja tik žodžiais apie ketinimus“, – sakė J. Borrellis interviu Rusijos televizijai „Dožd“, kuri pagal Kremliaus inicijuotą įstatymą pelnė savo šalyje „užsienio agento“ etiketę.

Kita vertus, ES diplomatijos vadovas pabrėžė, kad Maskvos patikinimai, jog energijos išteklių eksportas garantuotas, o tai, kas vyksta dėl Ukrainos, niekaip nepaveiks gamtinių dujų tiekimo, „yra geros žinios“.

„Tačiau iki šiol, net jei Rusija teigia, kad griežtai vykdo savo įsipareigojimus, ji nedidina dujų tiekimo tuo metu, kai rinka yra įsitempusi, kai kainos itin aukštos ir kai galima tikėtis, jog pagrindinis tiekėjas bent jau kažkiek atsivers, kad ją nuramintų. Bet iki šiol to neįvyko“, – pridūrė J. Borrellis.

Interviu opozicine Rusijos televizija laikytinai J. Borrellis taip pat sakė, kad ES nekaltina Maskvos dėl energijos išteklių kainų šuolio Europoje, o jį nulėmė daug veiksnių – ekonomikos atsigavimo sukeltas paklausos ūgtelėjimas, vėjo energetikos gamybos sumažėjimas dėl ramių orų, taip pat gerokai padidėjusi Kinijos gamtinių dujų paklausa.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)