Vieną jų deleguos „Epso-G“, jis bus atsakingas už inovacijų diegimą ir veiklos plėtrą, kitas bus valstybės tarnautojas, atsakingas už projektų valdymo, kontrolės ir nacionalinio saugumo interesų priežiūros sritis, o trečias – nepriklausomas narys, turintis patirties finansų valdymo ir įmonių sandorių srityje, pranešė „Epso-G“.

Kandidatai dokumentus gali teikti iki sausio 25 dienos.

„Energy cells“ diegia energijos kaupiklių sistemą – keturi daugiau kaip 100 mln. eurų vertės kaupikliai bus pradėti įrengti birželį, o momentinį elektros rezervą 200 megavatų galios baterijos galės teikti metų pabaigoje.

Kaupikliai reikalingi, jog Baltijos šalių elektros sistemos galėtų veikti savarankiškumai dar iki atsijungiant nuo posovietinės UPS/IPS sistemos. „Energy cells“ vadovas Rimvydas Štilinis anksčiau sakė, jog projektas bus didžiausias Europoje.

Kaupiklius Vilniaus, Šiaulių, Alytaus ir Utenos transformatorių pastotėse už 109 mln. eurų įrengs ir po to aptarnaus Vokietijos bendrovė „Siemens Energy“ ir JAV grupės „Fluence Energy“ padalinys Vokietijoje „Fluence“.

100 proc. „Energy cells“ akcijų priklauso „Epso-G“, kurią valdo Energetikos ministerija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją