„Matau iš kitų valstybių pozicijos, kurią svarstėme Europos Sąjungos formatu, kad ir branduolinės energetikos idėjos išgyvena tam tikrą renesansą, ir nemaža ES valstybių dalis kalba apie branduolinių reaktorių statybą. Bet savaime suprantama, šie sprendimai jau yra ilgesnės trukmės ir nėra taip greitai įgyvendinami“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė G. Nausėda.

Prezidentas pažymi, kad pirmasis Lietuvos uždavinys – judėti link energetikos išteklių įsigijimo šaltinių diversifikavimo, taip išvengiant priklausomybės nuo vieno tiekėjo, taip pat ir toliau didinti atsinaujinančios energetikos pajėgumus. Vis dėlto šalies vadovas sako neatmetantis, kad diskusijos dėl branduolinės jėgainės statybos yra galimos ir Lietuvoje.

„Svarstyti, diskutuoti apie, pavyzdžiui, nedidelio pajėgumo branduolines jėgaines – tai daro tikrai net ir mūsų kaimynai. Ir Estija, ir kai kurios kitos valstybės, Olandija priėmė tam tikrus sprendimus.

Tai galime daryti, tačiau kol kas turime sutelkti dėmesį į tai, kad turime gaminti pirmiausiai žalią energiją. Antra, turime diversifikuoti savo energijos išteklių įsigijimo šaltinius, ką iš dalies jau esame sėkmingai padarę praeityje, tik turime toliau tęsti tuos energetinius projektus, kuriuos esame numatę įgyvendinti ateityje“, – tvirtino G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)