Vienose savivaldybėse tai daroma trijose, kitose – septyniose – devyniose vietose, o Kaune didžiausioje – Šilainių – savivaldybėje nupuoštiems metų sandūros švenčių medeliams surinkti paskirtos net 22 vietos.

Pasak Savivaldybės administracijos atstovo Mindaugo Drąsučio, kaip ir kasmet, po didžiųjų metų švenčių iki sausio 31 dienos bus vykdoma kalėdinių eglučių surinkimo akcija. Vietose, kur neįmanoma pastatyti nupuoštoms eglėms skirtų specialių konteinerių, kauniečiai žaliaskares galės palikti greta buitinių atliekų konteinerių tam skirtose aptvertose zonose. Vienuolikoje miesto seniūnijų surinktas eglutes ir jų šakas vėliau į žaliųjų atliekų surinkimo aikštelę išveš bendrovė „Kauno švara“. Eglutės bus panaudotos biokuro gamybai.

„Gyventojai kasmet tampa vis sąmoningesni ir noriai atneša eglutes į surinkimo vietas. Už eglių palikimą ne tam skirtoje vietoje gyventojai pirmą kartą įspėjami, o vėliau gresia baudos. Tačiau dar nė karto neteko jų taikyti. Tikimės, kad kauniečiai ir toliau išliks geranoriški“, – viliasi Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis.

Kauno rajono savivaldybėje surinkinėti nupuoštas eglutes numatyta nuo Trijų karalių dienos – sausio 6-osios, kuria tradiciškai pasibaigia kalėdinis laikotarpis, arba saulės sugrįžimo minėjimai.

Kauno regiono atliekų tvarkymo centro žalių atliekų aikštelės Nemajūnų g. 15 A darbuotojas Eltai telefonu paaiškino, jog čia iš įvairių seniūnijų suvežtos eglutės bei jų šakos pirmiausia išlaisvinamos iš plastiko ar kitokių pakuočių (jei gyventojai prieš nešdami į konteinerį jas „apraišiojo“). Paskui eglutės patenka į smulkintuvą, iš ten dalis jų tampa biokuru, o dalis – kompostu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją