Daugiau informacijos apie bandymą „Litgrid“ žada pranešti trečiadienį, gruodžio 8 dieną.

Energetikos ministras Dainius Kreivys BNS sakė, kad tai yra ypač svarbus žingsnis kelyje į Lietuvos ir kitų Baltijos šalių didesnį energetinį saugumą.

„Tai yra pirmas bandymas, išbandysime sinchroninę jungtį („LitPol Link“ – BNS), taip pat išbandysime, kaip Lenkijos pusė gali ateiti į pagalbą mums atsidūrus sudėtingoje situacijoje, jeigu atsitinka kažkas mūsų linijoms su Rytais ar kažkur viduje turime situaciją“, – praėjusį penktadienį BNS sakė D. Kreivys.

„Labai didelis žingsnis ir tai žymiai padidina mūsų energetinį saugumą“, – pridūrė jis.

Jis neatskleidė, kurią dieną numatoma atlikti bandymą, tačiau šį rudenį ministras susitarė su už energetiką atsakingu Lenkijos klimato ir aplinkos ministru Michalu Kurtyka dėl bandymo gruodį.

Lapkritį pranešta, kad užbaigta abiejų šalių sausumos jungties „LitPol Link“ plėtra – įrengti trys galingiausi Baltijos šalyse autotransformatoriai, kurie leis vienu dažniu sujungti Baltijos šalių ir kontinentinės Europos elektros tinklus.

„LitPol Link“ išplėtimas, kaip ir naujos jūrinės jungties su šia šalimi „Harmony Link“ nutiesimas bei sinchroninių kompensatorių įrengimas, yra tarp svarbiausių sinchronizavimo projektų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją