Sutartis pasirašyta lapkričio 25 dieną, ji galioja iki 2025 metų gegužės, rašoma centriniame viešųjų pirkimų portale. Jame nurodoma, kad subrangovai bus įmonės „Projektai ir Co“, „Fugro Baltic“, „Žalvaris“, „Aedilis“, „Telekomservisas“.

Rangos konkurse taip pat dalyvavo „Žilinskis ir Co“, „Connecto“ įmonės Lietuvoje bei Estijoje kartu su Lietuvos „Empower-Fidelitas“ ir Estijos „Empower“.

Pastarasis keturių bendrovių konsorciumas turėtų statyti kitą 330 kV oro liniją – Kruonio HAE-Bitėnai tarp Jurbarko ir Kybartų – „Litgrid“ akcininkai lapkritį pritarė 20,993 mln. eurų (su PVM) vertės sutarčiai.

„Ši sutartis iš „Litgrid“ pusės jau pasirašyta, laukiame rangovų parašų, tai turėtų įvykti artimiausiomis dienomis“, – BNS komentavo operatorė.

Abi linijos užtikrins perdavimo tinklo veiklą nutiesus jūrinę jungtį su Lenkija „Harmony Link“ ir atsijungus nuo aukštos įtampos linijų Rusijos Kaliningrado srityje bei Baltarusijoje.

Linijų Kruonio HAE-Bitėnai ir Darbėnai-Bitėnai statyba yra dalis 15-os strateginių valstybės projektų, būtinų Lietuvos tinklų sinchronizavimui su Europa. „Litgrid“ jau įgyvendino keturis iš šių projektų.

Iki šiol Lietuva, Latvija ir Estija kartu su Rusija ir Baltarusija veikia IPS/UPS sistemoje, kurioje elektros dažnis centralizuotai reguliuojamas Rusijoje. Sinchronizavimąsi su Europa planuojama baigti 2025 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją