Pasak jo, tai padaryta dėl remonto, kuris užtruks apie tris dienas.

Kaip primena „RIA Novosti“, „Družbos“ naftotiekis prasideda Tatarstane, driekiasi per Samarą ir Brianską iki Mozyriaus Baltarusijoje, kur išsiskiria į šiaurinę ir pietinę atšakas. Šiaurinė atšaka pasiekia Lenkiją ir Vokietiją, o pietinė – Ukrainą, Čekiją, Slovakiją ir Vengriją.

„Tai ne pirmas kartas, kai tiekimas šiuo naftotiekiu yra apribojamas ar sustabdomas. Vien šią vasarą tai įvyko kelis kartus. Paprastai taip nutinka dėl atnaujinimo darbų ir tiekimas būna netrukus atnaujinamas“, – skelbė agentūra.

Praėjusią savaitę Aliaksandras Lukašenka Europos Sąjungai grasino nutraukti dujų tranzitą, jei Bendrija nuspręstų išplėsti jam taikomas sankcijas.

„Mes šildome Europą, o jie dar mums grasina, kad uždarys sieną. O jei mes nutrauksime gamtinių dujų tiekimą? Todėl rekomenduočiau Lenkijos vadovybei, lietuviams ir kitiems begalviams pagalvoti prieš kalbant“, – jį citavo „Belta“.

Per Baltarusiją eina Jamalo-Europos dujotiekis, kuriuo gamtinės dujos tiekiamos iš Sibiro į Lenkiją ir Vokietiją.

Rusiją su Europa dar jungia dujotiekiai Ukrainoje ir Baltijos jūroje. Antrojo „Nord Stream“ sertfikavimo procesas Vokietijoje šią savaitę buvo sustabdytas.

Savo ruožtu Rusijos vadovas Vladimiras Putinas anksčiau sakė, kad Baltarusijai nutraukus dujų tranzitą, tai apsunkintų dviejų šalių santykius.

Europos ir Baltarusijos santykiai pastaruoju metu įtempti dėl migrantų antplūdžio prie Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos sienų. Lietuvos Vyriausybė jį laiko Baltarusijos režimo organizuota hibridine ataka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)