Norint, kad prie Estijos-Suomijos-Latvijos dujų įleidimo tarifų zonos prisijungtų ir Lietuva, bus panaikintos Lietuvos-Latvijos jungtyje, Kiemėnų taške, taikomos dujų perdavimo kainos, pranešė „Amber Grid“.

Siūlomas bendros tarifų zonos modelis numato, kad būtų nustatomi harmonizuoti tarifai išoriniuose dujų įleidimo į regioną taškuose, taip pat būtų taikomos nuolaidos įleidimo taškuose iš alternatyvių dujų šaltinių.

Tikimasi, kad tai pagerins prieigą prie alternatyvių dujų šaltinių ir padidins dujų rinkos konkurencingumą regione. Be to, operatorių siūlomas sprendimas turėtų užtikrinti naudą visoms šalims.

„Gasgrid Finland“, „Conexus Baltic Grid“, „Elering“ ir „Amber Grid“ ekspertų komanda rengia bendrą paraišką, kuri dar šiemet bus pateikta nacionalinėms reguliavimo institucijoms.

Numatoma, kad kitas rinkos integracijos žingsnis gali būti įgyvendintas nuo 2023 metų sausio. Iki tol turėtų įvykti vieša konsultacija bei priimti visi nacionaliniai reguliuotojų bei vyriausybių sprendimai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)