Sėkmingas Minskui derybas vainikavęs dokumentas pasirašytas Maskvoje.

Kitąmet Baltarusija ir toliau gaus iš Rusijos gamtinių dujų smarkiai sumažinta kaina, tokia pat kaip šiemet – 128,5 JAV dolerio už tūkstantį kubinių metrų, o Baltarusijos ministerija pažymi, kad „konkretus dujų kainų lygis bus fiksuojamas bendru su „Gazprom“ dokumentu, vadovaujantis 2021 metų sąlygomis“.

Rusijos ir Baltarusijos prezidentai Vladimiras Putinas ir Aleksandras Lukašenka lapkričio 4-ąją patvirtino dviejų valstybių ekonominio intergravimosi programą, kuri, be kita ko, numato ir bendros dujų rinkos sukūrimą.

Baltarusijos premjeras Ramanas Haloučanka kitą dieną pranešė, jog bendros dujų rinkos veikimo planą Minskas ir Maskva parengs iki kitų metų vidurio.

Baltarusijos ambasadorius Rusijoje Vladimiras Semaška rugpjūtį pareiškė, jog Minskas tikisi, kad rusiškų dujų kaina Baltarusijai po 2022 metų bus sumažinta iki kaimyninių Rusijos regionų lygio. Jo žodžiais, tai galima būtų pasiekti sumažinus dujų transportavimo įkainius iki Rusijos vidaus rinkai taikomų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)