Pernai pirmą kartą nustatytas ir šiemet galiojantis dydis yra 0,112 cento.

Naują rodiklį penktadienį patvirtino Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Kitąmet bendrovei „Ignitis“ bus kompensuota 39,641 mln. eurų, iš jų 39,1 mln. eurų – negautos pajamos dėl elektros kainų neatitikimo nuo 2018 metų iki šių metų rugsėjo.

Bendrovės faktiškai patirtų sąnaudų dėl elektros tiekimo rinkos liberalizavimo proceso VERT šiuo metu nevertino, „Ignitis“ dar turės pateikti informaciją. Dėl sąnaudų pagrįstumo ir įtraukimo į papildomą dedamąją bus sprendžiama vėlesniais metais.

Taryba penktadienį patvirtino ir 9,6-14,6 proc. didesnes visuomeninės elektros kainos viršutines ribas 2022 metų pirmam pusmečiui. Tai reiškia, kad daugumai reguliuojamų vartotojų galutinė elektros kaina nuo sausio turėtų augti iki 10 proc.

Anksčiau skelbta, kad kainos šiems vartotojams galėtų augti iki 20 proc., bet VERT teigia, jog pavyko sumažinti reguliuojamą kainos dalį (perdavimo, skirstymo ir kai kurias kitas dedamąsias).

VERT naujus tarifus, kurie galios nuo kitų metų sausio, patvirtins iki lapkričio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)