Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas spalio 27 dieną galutinai panaikino Aplinkos apsaugos departamento nustatytą pažeidimą. Be to, jis panaikino ir bendrovei nepalankų pernai spalį Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų sprendimą.

„Negalima vienareikšmiškai teigti, kad pareiškėjas („Gren Klaipėda“ – BNS) 2018 metais sudegino daugiau negu 255 tūkst. tonų kuro, taip pat nėra teisinio pagrindo konstatuoti, kad pareiškėjas padarė pažeidimą“, – rašoma LVAT nutartyje.

Ginčas tarp „Gren Klaipėdos“ ir Aplinkos apsaugos departamento kilo pastarajam atlikus tyrimą ir konstatavus, kad 2018 metais bendrovė sudegino daugiau atliekų nei numatyta jos veiklos leidime.

Įmonė ginčijo, kad aplinkosaugininkai kaip papildomas atliekas priskaičiavo juoduosius ir spalvotuosius metalus – vadinamąsias inertines atliekas. Tuo metu departamentas teisme aiškino, jog įmonės leidime nėra nurodyta, kad iš visų atliekų turi būti eliminuojamos inertinės atliekos.

Teismas nusprendė, kad nelogiška laikyti kuru elektrinėje deginamo metalo atliekų.

„Leidimo bendrojoje dalyje yra numatytas bendras 255 tūkst. tonų kuro kiekis, o atliekų deginimo proceso esmė yra sukurti energiją, tačiau metalai energinės vertės neturi (iš jų kuras negali būti išgaunamas), todėl būtų nelogiška, jei jie būtų traktuojami kaip kuras“, – pažymėjo teismas.

„Gren“ priklauso privataus kapitalo investicijų bendrovei „Partners Group“, kuri šiemet įsigijo Suomijos „Fortum“ šilumos ir vėsinimo verslo padalinį Baltijos šalyse. Lietuvoje „Gren“ tiekia šilumą Klaipėdos, Kauno, Joniškio ir Švenčionių vartotojams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)