„Šiandien mes matome, kad galimai yra manipuliuojama ta dominuojama rinkos padėtimi, sukeliant kainų šoką ir po to naudojantis situacija tiek finansiniais, tiek politiniais sumetimais. Europa negali sau leisti būti priklausoma ir pažeidžiama, juolab pati turi galingą ginklą – yra didžiulė vieninga vidinė rinka, kurios instrumentą galima išnaudoti kaip derybinę jėgą. Tik tam reikia susitarti ir dėl galimų bendrų veiksmų įsigyjant energetikos išteklius“, – Briuselyje sakė šalies vadovas.

Pasak G. Nausėdos, energijos krizė ir kylančios kainos nėra susijusios su žaliosios energetikos plėtra, tačiau priešingai – sparčiau pereidamos prie žaliosios energetikos, ES valstybės užsitikrintų didesnę energetinę nepriklausomybę, kas kaip tik padėtų kainas sumažinti.

„Nematau čia prieštaravimų. Man atsinaujinanti energetika yra šaltinis, kuris didina gamybą, o jei tu padidini savo gamybą, vadinasi, tu padidini savo pasiūlą, tu turi mažesnes kainas ir, svarbiausia, esi mažiau priklausomas nuo trečiosios šalies tiekėjų“, – sakė prezidentas.

Ketvirtadienį G. Nausėda Briuselyje dalyvauja Europos vadovų taryboje posėdyje. Viena pagrindinių susitikimo temų yra būtent kylančios energijos kainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)