„Bitėnai yra strategiškai svarbi Lietuvos elektros perdavimo sistemos vieta, padedanti užtikrinti energetikos sistemos patikimumą vakarų Lietuvoje“, – pranešime teigia „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

JTP išplėtimas svarbus dviem naujoms 330 kV linijoms – Kruonio HAE-Bitėnai ir Darbėnai-Bitėnai, pranešė „Litgrid“. Rangovas atliks projektavimo ir statybos darbus, būtinus prie Bitėnų pastotės prijungti šias linijas.

Sutartį su laimėtoju planuojama pasirašyti iki kitų metų vasaros, o investicijos paaiškės sulaukus rangovų pasiūlymų ir pasirašius sutartį.

Šiuo metu Lietuvoje įgyvendinti trys iš 15 sinchronizacijos projektų, iki metų pabaigos planuojama užbaigti dar du. Iš viso jau baigta daugiau nei trečdalis visų sinchronizavimui reikalingų darbų.

Iki šiol Lietuva, Latvija ir Estija kartu su Rusija ir Baltarusija veikia IPS/UPS sistemoje, kurioje elektros dažnis centralizuotai reguliuojamas Rusijoje. Prisijungimas prie žemyninės Europos tinklų turi būti užtikrintas ne vėliau nei 2025 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją