„Visai įmanoma“, – atsakė jis į atitinkamą klausimą, kuris jam buvo užduotas per Maskvoje surengtą energetikos forumą „Rusijos energetikos savaitė“ (Rosijskaja energetičeskaja nedelia).

„Na, dabar ji [nafta] brangsta. Mes, ir aš turiu omenyje Rusiją ir mūsų partnerius OPEC+ grupėje, darome viską, kas įmanoma, kad naftos rinka galutinai stabilizuotųsi. Mes neleidžiame staigių kainų šuolių. Tai neatitinka mūsų interesų. Visiškai laikomės visų savo įsipareigojimų, susijusių su gavybos mažinimu“, – pareiškė V. Putinas.

Jis pažymėjo, kad sprendimai dėl naftos gavybos mažinimo Rusijos bendrovėms yra gana sudėtingi ir tai, be kita ko, lemia geografiniai ypatumai.

„Pas mus visgi gavyba vykdoma sudėtingomis klimato sąlygomis. Siekiant ten sumažinti gavybą, reikia imtis papildomų veiksmų, susijusių su papildomomis išlaidomis. Vis dėlto mes ėmėmės tokių priemonių, rinką stabilizavome.“

Prezidentas pabrėžė, jog, nors rinka buvo stabilizuota, Rusija dar nepasiekė prieš krizę buvusio gavybos lygio – 11 mln. barelių per dieną.

„Ir laikomės pozicijos, jog gavyba turi būti didinama atsižvelgiant į rinkos poreikių augimą“, – pažymėjo V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)