„Rugsėjį eksportas į Baltijos šalis sumažėjo, bet tiekiame į Baltarusiją, gana didelėmis apimtimis“, – sakė „Inter RAO“ valdybos narė Aleksandra Panina.

Jos žodžiais, elektros eksportas iš Rusijos į Baltarusiją svyruoja nuo 325 megavatų (MW) iki 1000 MW.

„Ilgą laiką jie (Baltarusija – red.) nieko neėmė. Nuo rugpjūčio pabaigos [pradėjo importuoti]. Iš pradžių tiekimo apimtys buvo gerokai mažesnės, o dabar – gana reikšmingos. Tačiau kol kas neprognozuojame, kiek iki metų pabaigos importuos“, – pabrėžė A. Panina.

Komentuodama Rusijos elektros eksportą į kitą rinkas ji sakė: „Situacija su Baltijos valstybėmis sudėtingesnė. Per pastaruosius metus ten turime nuosmukį. Taip yra dėl ribojančių priemonių, kurių ėmėsi Baltijos šalys“.

„Dabar tiekimas į Baltijos šalis yra labai sumažėjęs, siekia 100-120 MW iš pirmosios kainų zonos“, – pridūrė „Inter RAO“ valdybos narė.

A. Panina taip pat pranešė, jog „Inter RAO“ kol kas nekeičia elektros eksporto 2021 metais prognozės – 19 mlrd. kilovatvalandžių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)