„Dujovežis „Madrid Spirit“ Klaipėdos uoste lankosi pirmą kartą, atgabena apie 70 tūkst. kub. metrų SGD iš JAV“, – BNS komentavo Klaipėdos SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.

Tokie dujovežiai vidutiniškai gabena apie 140 tūkst. kub. metrų SGD.

„Klaipėdoje iš dujovežio bus iškraunamas dalinis krovinys. Terminalas šiuo metu turi septynis naudotojus, kurie patys sprendžia, iš kur ir kokia apimtimi importuoti SGD“, – teigia terminalo operatorė.

Laivų stebėjimo portalų duomenimis, „Madrid Spirit“ atvyksta iš Kav Pointo (Cove Point) Merilendo valstijoje, kur veikia kompanijos „Dominion Energy“ SGD eksporto terminalas.

Į Klaipėdą nuo pernai spalio, kai prasidėjo nauji dujų metai, jau atplaukė 16 didelių dujovežių (vidutiniškai po 140 tūkst. kub. metrų SGD). Iš jų 14 laivų buvo iš JAV, dar po vieną atvyko iš Egipto bei Trinidado ir Tobago.

SGD terminalą per tą laiką pasiekė ir 49 nedideli laivai iš Rusijos Vysocko, kur yra bendrovės „Novatek“ gamykla. Šie laivai plukdo 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD krovinius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)