Trečiadienį Rygoje Latvijos, Estijos ir Lietuvos energetikos reguliuotojų atstovų susitikime daugiausia dėmesio skirta elektros energetikos rinkos aktualijoms, Baltijos regioninio koordinavimo centro steigimo klausimams, bendros gamtinių dujų rinkos kūrimui, praneša Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Pasak jos, diskusijos metu Lietuvos atstovai akcentavo, kad svarbu įgyvendinti bendrą tikslą – nutraukti elektros prekybą su Baltarusija, kurioje veikia Astravo AE, ir teikti prioritetą tarp Europos Sąjungos (ES) valstybių narių vykdomai prekybai ES vidaus rinkoje.

„Taip pat VERT atstovai pristatė parengtą ataskaitą dėl priežasčių, sąlygojusių Latvijos ir Lietuvos elektros kainų zonų kainų skirtumo pokyčius, bei pateikė informaciją apie vykusią viešąją konsultaciją dėl bendrovės „Litgrid“ parengtos Tarpsisteminių jungčių pralaidumo nustatymo ir paskirstymo su trečiosiomis šalimis metodikos projekto“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)