Birželį „juodojo aukso“ paklausa smarkiai padidėjo, nes Šiaurės Amerikoje ir Europoje išaugo judumas.

Tačiau liepą, kai dėl delta atmainos plitimo ėmė mažėti tiekimas į Kiniją, Indoneziją ir kitas Azijos dalis, paklausa „staiga pakeitė kryptį“, pažymėjo agentūra savo naujausioje mėnesio ataskaitoje.

„Prognozės likusiems metų mėnesiams dėl blogėjančios epidemiologinės padėties ... taip pat buvo gerokai sumažintos“, – rašoma ataskaitoje.

„Dėl naujų COVID-19 apribojimų, nustatytų keliose daug naftos vartojančiose šalyse, visų pirma Azijoje, greičiausiai sumažės judumas ir naftos vartojimas.“

Agentūra dabar prognozuoja, kad naftos paklausa 2021 metais padidės 5,3 mln. barelių per dieną iki 96,2 mln. barelių per dieną. Ankstesnė prognozė buvo 300 tūkst. barelių per dieną didesnė.

Tuo tarpu naftos gavyba pasaulyje turėtų dar padidėti, nes Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) ir jos sąjungininkai sutarė didinti išgaunamus naftos kiekius, pažymėjo TEA.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)