Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ BNS komentavo, kad dujovežio „Gaslog Westminster“ laukiama rugpjūčio 14-15 dienomis.

„Laivas apie 138 tūkst. kub. metrų krovinį atgabena iš JAV „Sabine Pass“ skystinimo gamyklos. Tai pirmasis šio laivo apsilankymas Klaipėdos uoste“, – teigia bendrovė.

„Sabine Pass“ terminalą valdo JAV kompanija „Cheniere Energy“, iš jo į Lietuvą 2017 metais atplaukė pirmasis JAV dujų krovinys.

Be jau atplaukusių 13-os dujovežių iš JAV, į Klaipėdą nuo pernai spalio, kai prasidėjo nauji dujų metai, taip pat atvyko po vieną didelį laivą iš Egipto bei Trinidado ir Tobago.

SGD terminalą per tą laiką pasiekė ir 45 nedideli laivai iš Rusijos Vysocko, kur yra bendrovės „Novatek“ gamykla. Šie laivai plukdo 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD krovinius. Vienas iš tokių laivų antradienį prisišvartavo prie terminalo laivo-saugyklos „Independence“, rodo laivų stebėjimo portalai.

Anksčiau didžiąją dalį dujų į terminalą plukdydavo laivai iš Norvegijos, tačiau pernai rudenį kilo gaisras „Equinor“ skystinimo gamykloje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)