Pasak Jonavos šilumos tinklų direktoriaus Jono Kaminsko, konkursas bus skelbiamas iš naujo patikslinus jo sąlygas pagal VPT pastabas.

„Sprendimui priimti turime 21 dieną, tačiau preliminariai VPT išvados skųsti neketiname. Atsižvelgiant į situaciją, planuojame konsultacijas su VPT dėl pirkimo sąlygų bei objektų ir tai padarę skelbsime atnaujintą pirkimą“, – BNS sakė J. Kaminskas.

„Projektas yra labai svarbus mūsų miestui, taip pat kažkiek esame apriboti laike, todėl turime skubiai koreguoti pirkimo sąlygas“, – pridūrė jis.

Pasak, įmonės viešųjų pirkimų komisija renkasi kitą savaitę ir priims galutinius sprendimus.

Bendrovės vadovas sakė, kad konkurse dalyvavo vienas įmonių konsorciumas, tačiau jo neįvardijo. Kiti potencialūs dalyviai, pasak jo, konkurso metu bankrutavo. Laimėtojas dar nebuvo paskelbtas, nes pasiūlymas dar buvo vertinamas.

VPT pareiškė, kad kvalifikacijos reikalavimai konkurso dalyviams buvo nepagrįsti ir ribojo konkurenciją, todėl jis turi būti nutrauktas. Tarp tokių reikalavimų tarnyba nurodė sąlygą dėl vidutinių šešerių metų pajamų, būti pastačius ne mažesnės kaip 2 MW galios kogeneracinę elektrinę.

Jonavos šilumos tinklai teigė, kad taip norėta įsitikinti, jog dalyvis turi pakankamai patirties statant tokias jėgaines.

Jonavos Girelės katilinėje iki 2023 metų planuojama pastatyti biokuru kūrenamą 2,5 MW galios elektros ir 8,5 MW šilumos kogeneracinę jėgainę, o projekto vertė siekia 8,5 mln. eurų (2020 metų gruodžio duomenimis).

4,5 mln. eurų paskolą įmonei suteikė bankas „Luminor“, o kitą dalį skyrė Europos Sąjunga. Skaičiuojama, kad pastačius elektrinę šilumos kaina sumažėtų maždaug 7 procentais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)