Anot tarnybos, kvalifikacijos reikalavimai konkurse yra nepagrįsti ir riboja konkurenciją.

„Tiekėjų kvalifikacijos reikalavimai neproporcingi pirkimo objektui, dirbtinai ribojantys tiekėjų konkurenciją ir tokiu būdu pažeidžiantys (...) skaidrumo, proporcingumo, lygiateisiškumo ir nediskriminavimo principus“, – rašoma VPT išvadoje.

Iš tiekėjų reikalauta vidutinių šešerių metų pajamų, tačiau pasak VPT, tai prieštarauja metodikai. Tuo metu Jonavos šilumos tinklai teigė, kad taip norėta įsitikinti, jog dalyvis turi pakankamai patirties statant kogeneracines jėgaines.

Tarnybos vertinimu, reikalavimas būti pastačius ne mažesnės kaip 2 MW galios kogeneracinę elektrinę yra per daug siauras, o suprojektavus ir įgyvendinus bent vieną tokios elektrinės projektą – taip pat su pažeidimais.

Su Jonavos šilumos tinklų vadovybe BNS susisiekti nepavyko.

Jonavoje iki 2023 metų Girelės katilinėje planuojama pastatyti biokuru kūrenamą 2,5 MW galios elektros ir 8,5 MW šilumos kogeneracinę jėgainę, o projekto vertė siekia 8,5 mln. eurų (2020 metų gruodžio duomenimis).

4,5 mln. eurų paskolą įmonei suteikė bankas „Luminor“, o kitą dalį skyrė Europos Sąjunga. Skaičiuojama, kad pastačius elektrinę šilumos kaina sumažėtų maždaug 7 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)