Elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ sausį skelbė, kad 330 kV skirstykla bus statoma Joniškio rajone.

Ji bus statoma Šiaulius, Telšius ir Jelgavą (Latvijoje) jungiančių elektros perdavimo linijų T formos sujungimo vietoje. Be 3,7 ha ploto skirstyklos, bus nutiesta 3,4 km naujų linijų, taip patraukiant dabartinę jungtį iš kultūros paveldo teritorijos – Saulės mūšio vietos.

„Litgrid“ praneša, kad šiuo metu baigta daugiau nei ketvirtadalis visų sinchronizavimui reikalingų darbų. Antradienį į Alytaus rajone esančią jungties su Lenkija „LitPol Link“ keitiklių stotį atgabentas jau antrasis iš trijų itin galingų autotransformatorių. Jungties išplėtimas yra taip pat vienas iš sinchronizavimo projektų.

Lietuva, Latvija ir Estija kartu su Rusija ir Baltarusija veikia vadinamajame BRELL žiede, kuriame elektros dažnis centralizuotai reguliuojamas Rusijoje. Sinchronizuotis su Europa Baltijos šalys planuoja iki 2025 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)