Atrinkti kandidatai turės būti patvirtinti visuotiniame Bendrovės akcininkų susirinkime.

Ignitis grupės“ stebėtojų tarybą iš viso sudaro 7 nariai: 5 nepriklausomi nariai ir 2 Finansų ministerijos atstovai. Finansų ministerijos atstovus į kitos kadencijos Bendrovės stebėtojų tarybą, vadovaudamasi Vyriausybės nutarimu, deleguos Finansų ministerija.

„Tikimės, kad naujieji tarybos nariai įneš svarų indėlį užtikrinant tolimesnį tvarų, bet tuo pat metu spartų bendrovės augimą. Siekiame, kad įmonių grupės ilgalaikiai tikslai būtų orientuoti į efektyvumo reguliuojamoje veikloje didinimą, akcininko ir kapitalo grąžos didinimą, žaliosios gamybos plėtrą, aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir gerosios įmonių valdysenos praktikų gerinimą", – sako finansų viceministras Gediminas Norkūnas.

Tarptautinę kandidatų atranką vykdys vadovų ir vadovaujančio personalo paieška užsiimanti agentūra „J. Friisberg and Partners International“, kartu su tinklo „Friisberg and Partners International“ partneriais.

Šiuo metu nepriklausomais „Ignitis grupės“ stebėtojų tarybos nariais yra Darius Daubaras, kuris yra stebėtojų tarybos pirmininkas ir Rizikos valdymo ir veiklos etikos priežiūros komiteto narys, Skyrimo ir atlygio komitetui vadovaujanti Daiva Lubinskaitė-Trainauskienė, Rizikos valdymo ir veiklos etikos priežiūros komiteto pirmininkas Andrius Pranckevičius, taip pat patirtį pasaulinėse energetikos sektoriaus bendrovėse sukaupę Bent Christensen ir Judith Buss.

Finansų ministerijos atstovėmis stebėtojų taryboje yra Skyrimo ir atlygio komiteto narė Daiva Kamarauskienė ir Audito bei Skyrimo ir atlygio komitetų narė Aušra Vičkačkienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)