„Abiejų vyriausybių ekspertai aptarė dujotiekį „Nord Stream 2“, taip pat ir JAV susirūpinimą dėl rizikos, kurią jis kelia Ukrainai ir Europos energetiniam saugumui“, – sakoma JAV administracijos pranešime.

Be to, buvo kalbėta apie „būsimą Didžiojo septyneto (G-7) lyderių susitikimą ir NATO viršūnių susitikimą, Europos ateities energijos [srityje] užtikrinimo svarbą, kolektyvines pastangas keičiantis vakcinomis nuo COVID-19, koordinavimą kibernetinio saugumo ir reagavimo į išpirkos reikalaujančių virusų (angl. ransomware) atakas srityje, apie užsienio politikos prioritetus, įskaitant Rusiją, Ukrainą, Iraną, Sachelio regioną ir Vakarų Balkanus“.

Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotojas Daleepas Singhas (Dalipas Singhas) savo ruožtu su Vokietijos kanclerės patarėju ekonomikos klausimais Larsu-Hendriku Roelleriu (Larsu Hendriku Releriu) aptarė virtinę ekonominių klausimų. Tarp jų buvo būsimi G-7 lyderių susitikimai, skiepų nuo COVID-19 dozių skirstymas, prievartinis darbas, ekonomikos atkūrimas po pandemijos ir 5G tinklų saugumas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)