Kaip pranešime teigia grupė, prasidėjus ginčui teisme, vadovai, gindami darbuotojų, bendrovės ir jos akcininkų interesus dėl opcionų programos įgyvendinimo, gali būti matomi kaip asmeninius finansinius interesus ginantys asmenys, todėl, siekdami panaikinti bet kokias šališkumo regimybes teisme, visi devyni pagrindiniai vadovai atsisakė savo sutarčių.

„Norime panaikinti net teorinę regimybę, kad, teisme gindami akcijų opcionų programą, giname asmeninius finansinius interesus, todėl savanoriškai nutraukiame opcionų sutartis. Manome, kad tokiu būdu diskusija išliks ties savo esme – akcijų opcionų programa darbuotojams ir vadovams yra būtina sąlyga, kad galėtume pritraukti ir išlaikyti esamus kvalifikuotus darbuotojus“, – pranešime sako „Ignitis grupės“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Darius Maikštėnas.

Gegužės 12 dieną „Ignitis grupė“ pateikė atskirąjį skundą Vilniaus apygardos teismui, prašydama panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones, kurių esmė – sustabdyta beveik 4 tūkst. įmonių grupės darbuotojų skatinimo opcionais programa.

„Ignitis grupės“ vertinimu, gegužės 3 dieną nutartį priėmęs teismas laikinųjų apsaugos priemonių taikymu nepagrįstai suvaržė darbuotojų teisę pasirinkti, kokiu būdu ateityje jie nori būti skatinami ir motyvuojami už savo rezultatus.

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su ieškiniu dėl energetikos įmonių grupės „Ignitis grupės“ visuotinio akcininkų susirinkimo ir valdybos sprendimų, susijusių su bendrovėje įgyvendinamų darbuotojų ir vadovų skatinimo opcionais programų ir opcionų sutarčių pripažinimo negaliojančiomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)