Pasak „Litgrid“, laivas su transformatoriumi gabenamas iš „General Electric“ gamyklos Turkijoje. Jis atplauks į Klaipėdos konteinerių terminalą, kur bus pakrautas į baržą ir toliau plukdomas Nemunu iki Kauno, o po to vežamas iki Alytaus.

„Litgrid“ neatskleidžia įrenginio kainos, tačiau teigia, kad visas „LitPol Link“ išplėtimo projektas su trimis tokiais pat transformatoriais, rekonstrukcijos darbais bei įranga kainuos 22,5 mln. eurų.

Klaipėdoje lankysis energetikos ministras Dainius Kreivys. Jis taip pat apsilankys „Klaipėdos naftos“ tamsiųjų naftos produktų parke, kur apžiūrės oro teršalų valymo įrenginį bei bitumo talpyklas, SGD paskirstymo stotį, šviesiųjų naftos produktų parką.

Sinchronizavimas yra svarbiausias Baltijos šalių energetinio saugumo projektas ir prioritetinis ES projektas, kurio bendra vertė sieks iki 1,65 mlrd. eurų.

Lietuva, Latvija ir Estija kartu su Rusija ir Baltarusija šiuo metu veikia vadinamajame BRELL žiede, kuriame elektros dažnis centralizuotai reguliuojamas Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)