„Invegos“ generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas sako, kad trys ketvirtadaliai šios paramos skirta įmonių investicijoms ir plėtrai.

„Pastebime atsigaunantį verslo užtikrintumą ir grįžtantį apetitą investuoti. Aktyviai skolinamasi ir apyvartinių lėšų papildymui. Tą atspindi ne tik išaugusi lengvatinių paskolų paklausa, bet ir auganti garantijų už paskolas – tiek investicines, tiek apyvartines – paklausa. Nemažėja ir rizikos kapitalo investicijų poreikis“, – pranešime sakė jis.]\]

25 proc. verslui šiemet skirtų lėšų, arba 24,59 mln. eurų, buvo finansuota per kovidines priemones.

24,13 mln. eurų tiesoginių paskolų per ketvirtį gavo 513 įmonių, iš jų ketvirtadalis – iš maitinimo sektoriaus, paskolų per finansų tarpininkus – 440 pareiškėjų, daugiausia didmeninės prekybos įmonių, gavusių 20,31 mln. eurų.

Garantijomis pasinaudojo 267 įmonės, daugiausia didmeninės prekybos, bei verslininkai, už jų paskolas garantuota 38,94 mln. eurų, arba tris kartus daugiau nei tuo pat laiku pernai.

Rizikos kapitalo investicijomis šiemet finansuoti 35 verslai – jiems skirta beveik 6 mln. eurų, kompensacijomis ir subsidijomis – 662 pareiškėjai, kuriems skirta 8,06 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)