Į šiuos ir kitus darbus numatyta investuoti daugiau kaip 4 mln. eurų, pranešė gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorė „Amber Grid“, pasirašiusi sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA).

Pusė sumos – daugiau kaip 2 mln. eurų – bus finansuota iš ES struktūrinių fondų paramos. Projektas bus įgyvendintas iki 2023 metų antros pusės.

Sutartis taip pat atveria galimybę padidinti dujotiekio technologinę pažangą, įrengiant inovatyvius infrastruktūros elementus – korozijos greičio daviklius.

Sistemos modernizavimas vyks Alytaus, Vilkaviškio, Kaišiadorių, Elektrėnų, Panevėžio, Pasvalio, Rietavo rajonuose.

„Dujotiekių tinklo atnaujinimas, integruojant naujausias technologijas leis ne tik užtikrinti efektyvesnį nuotolinį svarbių rodiklių stebėjimą, bet ir padės laiku identifikuoti problemines dujotiekio vietas“, – pranešime teigia „Amber Grid“ technikos direktorius Andrius Dagys.

Projekte numatyta rekonstruoti beveik 300 metrų ilgio virš žemės įrengtus magistralinių dujotiekių ruožus ir 3,6 km nepakankamai įgilintų dujotiekių atkarpų. Antžeminės gamtinių kliūčių, pavyzdžiui, upelių ar melioracijos kanalų, perėjos dujų perdavimui buvo įrengiamos prieš 30-60 metų.

Nepakankamai įgilinto dujotiekio atkarpos atsirado dėl natūralių gamtos ar ūkio veiklos priežasčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)