„Lenkija planuoja statysis Ostrolenkoje didžiulę dujinę elektrinę, ir yra didelė tikimybė, kad per šitus vamzdžius, kuriuos matome, į tą elektrinę tekės dujos iš mūsų terminalo“, – Santakos dujų apskaitos ir slėgio reguliavimo stoties statybų aikštelėje Lazdijų rajone antradienį sakė D. Kreivys.

Pasak jo, sujungus tinklus su Lenkija, į Lietuvos dujų rinką galės ateiti „stambūs europiniai žaidėjai ir tai atneš dar papildomos konkurencijos“.

„Tai vienas dalykas, mes būsime saugesni, turėsime geresnes kainas ir taip pat turėsime galimybę išnaudoti mūsų terminalą“, – reziumavo ministras.

Lazdijų rajone, ties Šeštokais įrengiama stotis tarnaus kaip Lietuvos dujų perdavimo sistemos vartai į Europą, pranešė gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorė „Amber Grid“.

Pasak operatorės, šalies teritorijoje liko suvirinti paskutinius 14 iš 165 kilometrų dujotiekio.

Plieno vamzdžius GIPL už 26,4 mln. eurų pagamino Lenkijos bendrovė „Izostal“, o statybos darbus už maždaug 80 mln. eurų atlieka Lietuvos bendrovė „Alvora“ kartu su „Šiaulių dujotiekio statyba“.

Lietuvoje 114 mln. eurų vertės (be PVM) dujotiekis tiesiamas nuo Jauniūnų Širvintų rajone link Lietuvos-Lenkijos sienos Lazdijų rajone. Projektą numatoma baigti iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)