Valstybinės valdomos energetikos grupės „Epso-G“ įsteigta bendrovė „Energy Cells“ centriniame viešųjų pirkimų portale pirmadienį paskelbė sistemų diegimo ir statybos FIDIC inžinieriaus konkursą.

„FIDIC inžinierius savo kompetencijos ribose valdys procesus, kad rangos sutartys ir pagal jas vykdomi darbai būtų įvykdyti laiku ir kokybiškai“, – komentare BNS rašo „Epso-G“.

Pasak grupės, inžinierius kontroliuos rangovų rengiamus dokumentus, ar įranga ir darbai atitinka projektus ir atliks kitus darbus.

„Epso-G“ jau yra paskelbusi baterijų projektavimo, gamybos, įrengimo bei techninio aptarnavimo konkursą.

Seimas balandžio pradžioje leido Lietuvoje įrengti maždaug 100 mln. eurų vertės kaupiklių. Jie pradžioje bus naudojami momentiniam rezervui užtikrinti, o ateityje balansuos vėjo jėgaines.

Baterijos turėtų būti įrengtos kitų metų pirmoje pusėje. Darbus ketinama finansuoti iš ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (Recovery and Resilience Facility, RRF).

Lietuvoje planuojama įrengti keturias baterijas po 50 MW galios ir 50 MWh talpos keturiose 110-330 kV transformatorių pastotėse – Vilniaus, Alytaus, Šiaulių ir Utenos aikštelėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)