Praėjusią savaitę VKJ paskelbė biokuro įrenginių ir jo ruošos ūkio projektavimo ir statybos valdytojo bei rangos konkursus, pranešė bendrovė.

Pirmojo konkurso laimėtojas turės suplanuoti, suorganizuoti ir kontroliuoti likusius projektavimo, statybos ir paleidimo-derinimo darbus, o antrojo – pastatyti pastatus su inžinerinėmis sistemomis, nutiesti inžinerinius tinklus, kelius, pastatyti aikšteles, atramines sienutes ir kitus statinius.

Planuojama, kad sutartys su laimėtojais bus sudarytos šių metų rudenį.

Naujų rangovų VKJ ieško po to, kai pernai rugsėjį ji nutraukė sutartį su restruktūrizuojama Lenkijos bendrove „Rafako“, kuri tapo nepajėgi užbaigti darbus.

Biokuro įrenginių statyba vėluos maždaug metus ir turėtų būti baigta 2022 metų pabaigoje.

VKJ sausio pabaigoje patiekė pirmąją iš atliekų pagamintą elektrą, o kovo pabaigoje renginiai baigti bandyti ir atliekų jėgainė pradėjo komercinę veiklą – jos elektrinė galia siekia apie 20 MW, o šiluminė galia – apie 60 MW. Planuojama, kad per metus jėgainė sudegins 160 tūkst. tonų atliekų.

Praėjusių metų lapkritį jėgainė pradėjo tiekti šilumą Vilniaus miesto gyventojams.

Jėgainės statyba kainuos apie 350 mln. eurų. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos (iki 140 mln. eurų), Europos investicijų banko paskolos (iki 190 mln. eurų) bei nuosavomis grupės lėšomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)