Tokį pat vienos paros testą Baltarusija numačiusi atlikti ir sekmadienį.

Elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ viešais duomenimis, dar ketvirtadienio vakarą, apie 20 val. elektros srautai iš Baltarusijos ėmė augti, o penktadienio naktį jie buvo pasiekę ir 400 megavatų (MW).

Nuo penktadienio į buvusį lygį grįžo prekybos pralaidumai iš Lietuvos į Latviją – jie siekia 1334 MW (ketvirtadienį buvo sumažinti iki 1270 MW), o iš Latvijos į Lietuvą – 1199 MW (1149 MW).

Minskas nurodė, kad bandymai vyksta siekiant įvertinti Baltarusijos sistemos patikimumą Baltijos šalims ateityje ketinant pasitraukti iš IPS/UPS sistemos (BRELL žiedo) ir pradedant veiklą Astravo atominei elektrinei netoli sienos su Lietuva (AE).

„Litgrid“ anksčiau pranešė, kad stabilų Lietuvos elektros sistemos darbą bandymo metu užtikrins rezervai, jungtys su Lenkija, Švedija, Latvija ir Rusijos Karaliaučiaus sritimi.

Lietuva visiškai sustabdė prekybą elektra su Baltarusija po to, kai pastarojoje šalyje įjungta Astravo AE. Lietuva šiuo metu siekia susitarti su kitomis Baltijos šalimis vieningai boikotuoti Baltarusijos elektrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)